Három részes cikksorozat: Motocross of Nations - egy kicsit más szemszögből - 1. RÉSZ

ÍRTA | Nátó Ildikó - Motomarvel alapítója, Értékesítési és marketing vezető

Életemben másodszor volt lehetőségem részt venni a Motokrossz világának éves legrangosabb eseményén a Motocross Of Nation-n. Mivel 1 évvel ezelőttig csak Magyarországon jártam motocross versenyeken, 2015-ben Franciaországban és idén Olaszországban - Maggiora-ban -, lenyűgözőnek találtam, a rendezvény színvonalát, a nemzetek megjelenését, a különböző országból érkező rajongók lelkesedését.

Persze Csaba már sok történetet mesélt a korábbi MXoN-okról, de az részvétel közel sem adja át a valóságban érzékelhető és megtapasztalható élményeket. Jelen cikk ötlete, úgy született meg Bennem, hogy kicsit eltávolodva a szakmai összefoglalóktól, most szeretnék betekintést adni a saját nézőpontomból a Motocross of Nations rendezvényében, olyan magyar mx rajongók, motorosok és szurkolók részére, akiknek még nem volt lehetősége eljutni egy ilyen volumenű nemzetközi eseményre.

Tanulva az első franciaországi MXoN-os rendezvényem tapasztalataiból az esemény kezdete előtt már hónapokkal előbb megvásároltuk Maggiora park weboldalán az elektronikus jegyeket, az elővásárlási időszakra való tekintettel kedvezményt is kaptunk a jegyeink árából. Emellett elintéztük az utazással és szállással kapcsolatos teendőket is.

Fontos tudni, hogy több ezer néző, rajongó érkezik minden évben ezekre a típusú rendezvényekre, és ha nem a kempingben szeretnél éjszakázni érdemes időben elintézni az adminisztratív teendőket, mert az elfogadható áron lévő környékbeli szállások szinte azonnal elfogynak. Amikor megvettük a jegyeket, már akkor be voltunk sózva, és izgatottan vártuk a verseny hétvégéjét, idén több barátunkkal és tanítványunkkal együtt vettünk részt a többi félszáz magyar szurkoló/résztvevő mellett. Nyár végén még izgalmasabbra fordult a dolog, mert nyilvánosságra hozták, hogy idén indul a magyar válogatott csapat is a többi nemzet mellett. :)

0.nap - péntek

Lassan, de biztosan eljött a maggiorai hétvége 0. pénteki napja. Persze, ahogy ilyenkor lenni szokott, előjönnek az elmúlt évek jobbnál-jobb MXoN-os sztoriai, melyeken Karcsi barátunk Csabival együtt sírva nevet. Van olyan történet, amit Én egyedül, idén hallottam kb. nyolcadszorra, de nem számít, jó érzés feleleveníteni a korábbi versenyek emlékezetes pillanatait. Pénteken még nincs akkora tömeg, mint a szombati és vasárnapi napon, ezért könnyebb a bejutás a pályára és az online jegyek karszalagra való beváltása.

Mi minden évben vásárolunk paddock (depo) jegyet is, így ezt is érdemes már pénteken megvenni, hogy elkerüljük a sorban állást.

A péntek egész nyugis még, készülődnek a csapatok. Délután van ünnepélyes keretek között az összes résztvevő nemzet csapatának bemutatója. Sajnos kicsit bosszantott, hogy idén lemaradtunk a magyar csapat bemutatójáról, mert későn értünk oda.

A bemutató után ellátogattunk a magyar csapat sátrához, ahol már szépen lassan gyülekeztek és beszélgettek a magyar szurkolók. Idén jó érzés volt megtapasztalni, hogy a magyar csapat is rajthoz áll a többi nemzet mellett és képviselteti magát az MXoN rendezvényén.

Itt már személyesen találkozhattunk a magyar válogatott csapat tagjaival és gyorsan be is gyűjtöttem a pilótáktól a Team Hungary-s szurkolói pólómra az aláírásokat a fiúktól. 

Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen pillanatokat éltünk meg a szombati és a vasárnapi napokon Maggioraban. Tarts Velünk és hamarosan elolvashatod a cikk sorozat 2. részét is.